Klenoty Pobaltia: Riga, Jurmala a Tallin

Klenoty Pobaltia: Riga, Jurmala a Tallin Izba so vstupom do bazénu Izba so vstupom do bazénu Rodinná izba Rodinná izba Rodinná izba Rodinná izba Izba Izba Izba
Destinácia: Viac destinácií
Kód zájazdu: 1332859
Cena od: 899 €
Príplatky od: 0 €
Poznávacie zájazdy

Výber termínu

10.06.2024 6 dní First Minute 899 € +0 € odlet: Viedeň letecká

Popis zájazdu

Popis:
1.deň
Odlet do Rigy.
Prílet do Rigy, stretnutie so sprievodcom, transfer do hotela, ubytovanie a prvý podvečerný dotyk s Rigou.
Po príchode na hotel si zložíme svoje veci a spoločne sa vyberieme na krátku večernú prechádzku historickým centrom Rigy. Samozrejme sa zastavíme aj na kvalitnú večere a vynikajúce lotyšské čapované pivo (večera nie je v cene zájazdu).
Po večeri nasleduje voľný program


2.deň
Po raňajkách stretnutie so sprievodcom a odchod na program.
Riga je hlavné mesto Lotyšska, nachádzajúce sa na pobreží Baltského mora. Je to historické a kultúrne centrum krajiny, ktoré je známe svojimi malebnými uličkami, rozmanitou architektúrou a bohatou históriou.
Staré Mesto (Vecriga): Staré Mesto je historické jadro Rigy, ktoré je zapísané na zoznamu svetového dedičstva UNESCO. Nájdete tu úzke uličky, malebné námestia a mnoho historických budov.
Rigský hrad (Rigas pils): Tento hrad bol postavený v 14. storočí na brehu rieky Daugavy a slúžil ako rezidencia lotyšských miestodržiteľov a neskôr ako sídlo prezidenta. Dnes je v ňom umiestnená Lotyšská prezidentská rezidencia.
Katedrála sv. Jakuba (Doma baznica): Táto gotická katedrála je jednou z najvýznamnejších náboženských a architektonických pamiatok v Lotyšsku. Jej výstavba začala v 13. storočí.
Domské námestie (Doma laukums): Dominantou tohto námestia je Katedrála sv. Jakuba a tiež tu nájdete mnoho historických budov a reštaurácií.
Múzeum lotyšského umenia (Latvijas Nacionalais makslas muzejs): Múzeum sa špecializuje na zbierky lotyšského umenia, ktoré pokrývajú obdobie od 18. storočia po súčasnosť.
Paseo de Gracia (Jugendstila Riga): Táto ulica je známa svojou secesnou architektúrou, ktorá je typická pre obdobie začiatku 20. storočia.
Viedenský dom (Vienibas nams): Ide o secesnú budovu, ktorá je považovaná za jedno z majstrovských diel tohto architektonického štýlu v Rige.
Rigský centrálny trh (Rigas Centraltirgus): Ide o jeden z najväčších trhov v Európe, kde si môžete kúpiť čerstvé potraviny, miestne špeciality a suveníry.
Národná opera (Latvijas Nacionala opera un balets): Táto budova je významným kultúrnym centrom, kde sa konajú operné predstavenia, baletné predstavenia a ďalšie umelecké akcie.
Pavilón Mežaparks: Tento historický pavilón sa nachádza v parku Mežaparks a je jedným z najznámejších symbolov Rigy.
Počas programu samozrejme nevynecháme ani návštevu domu U troch bratov, vyrozprávame si príbeh mačacieho domu a domu čiernych hláv. Samozrejme sa vyberieme aj natypický market, kde si vychutnáme špeciality z danej oblasti.
Po oficiálnom programe nasleduje voľný program.


3.deň
Po raňajkách stretnutie so sprievodcom a odchod na program.
Dnes na vás čaká jedno z najkrajších miesto Lotyšska - prímorské letovisko Jurmala
Jurmala je populárne kúpeľné mesto na pobreží Baltského mora v Lotyšsku, asi 25 kilometrov západne od hlavného mesta Rigy. Je to obľúbená destinácia pre turistov, ktorí hľadajú oddych pri mori, liečbu v kúpeľoch a rekreačné aktivity. Mesto sa skladá z niekoľkých častí, z ktorých najznámejšie sú Majori, Dzintari, Bulduri, Dubulti a Kemeri.
Jurmala je známa svojimi dlhými piesočnatými plážami, ktoré sú ideálne na slnenie, prechádzky alebo rôzne vodné športy. Okrem toho je tu aj veľa kúpeľných domov a sanatórií, ktoré ponúkajú liečebné procedúry zamerané predovšetkým na dýchacie a kardiovaskulárne problémy.
Architektúra v Jurmale je pestrá a zahŕňa širokú škálu štýlov od drevených vil až po moderné kúpeľné hotely. V meste nájdete aj mnoho reštaurácií, kaviarní, obchodov a zábavných zariadení, ktoré ponúkajú širokú škálu miestnych aj medzinárodných kulinárskych zážitkov a zábavy.
Jurmala nie je len letnou destináciou; sú tu aj mnohé aktivity, ktoré možno podnikať po celý rok. Napríklad prechádzky v prírodných rezerváciách, ako je Kemeri National Park, kde si môžete vychutnať krásy lotyšskej krajiny, alebo návšteva kultúrnych podujatí, ako sú koncerty, festivaly a výstavy. Celkovo je Jurmala príjemným a relaxačným miestom, ktoré láka turistov z celého sveta svojím pokojným prostredím, krásnou prírodou a širokou škálou rekreačných možností.
V prípade dobrého počasia budete mať možnosť sa osviežiť priamo v Baltickom mori. Po návrate z Jurmaly dokončenie programu v Rige a následne voľný program.


4.deň
Po raňajkách odchod so sprievodcom do Tallinu. Cesta bude trvať cca.4 hodiny.
Po príchode do Tallinu nasleduje ubytovanie a začiatok spoznávania mesta.
Tallinn je hlavné mesto Estónska a leží na severnom pobreží Baltského mora. Je to mesto s bohatou históriou, ktoré kombinuje stredoveký šarm s modernými prvky. Tallinn je známy svojím zachovalým stredovekým jadrom, ktoré je zapísané na zozname svetového dedičstva UNESCO, a je jedným z najlepšie zachovaných stredovekých miest v Európe.
Staré Mesto Tallinnu je lemované mohutnými hradbami a vežami, ktoré poskytujú pohľad do minulosti. Vnútri sa nachádzajú úzke uličky vydláždené dlaždicami, malebné námestia a historické budovy, ako je napríklad Toompea hrad, kde sídli estónsky parlament, a katedrála svätého Olafa, ktorá kedysi patrila medzi najvyššie budovy na svete.
Okrem bohatej histórie ponúka Tallinn aj modernú stránku s mnohými kaviarňami, reštauráciami, obchodmi a kultúrnymi podujatiami. Obzvlášť populárna je štvrť Kalamaja, ktorá sa rýchlo stáva jedným z najvyhľadávanejších miest pre miestnych aj návštevníkov. Kalamaja je plná kreativity, s malými galériami, nezávislými obchodmi a trendy reštauráciami.
Ďalšou významnou časťou mesta je prístav, ktorý slúži ako dôležitý prílivový bod pre turistov aj obchodné lode. Odtiaľ môžete podniknúť výlety trajektom na susedné fínske ostrovy alebo Švédsko.
Celkovo je Tallinn mestom, ktoré spája bohatú históriu s moderným životom. Jeho rozmanitosť, krása a pohostinnosť ho robia atraktívnou destináciou pre turistov z celého sveta.
Po oficiálnom programe nasleduje voľný program.


5.deň
Po raňajkách stretnutie so sprievodcom a odchod na program.
V Tallinne nájdete veľké množstvo historických pamiatok a miest, ktoré sú zaujímavé pre turistov. Niektoré z najvýznamnejších pamiatok v meste sú:
Staré mesto (Vanalinn): Staré Mesto v Tallinne je jedným z najlepšie zachovaných stredovekých miest v Európe a je zapísané na zozname svetového dedičstva UNESCO. Okrem impozantných hradieb a veží tu nájdete aj historické domy, úzké uličky a malebné námestia.
Hrad Toompea a katedrála svätého Olafa: Toompea hrad je staroveký hrad na vrchole kopca, ktorý poskytuje úžasný výhľad na mesto. Katedrála svätého Olafa, pôvodne postavená v 13. storočí, kedysi patrila medzi najvyššie budovy na svete.
Katedrála Alexandera Nevskeho: Táto ruská pravoslávna katedrála bola postavená v 19. storočí a je významným symbolom ruskej kultúry v Tallinne. Je to nádherná stavba s kopulami a výraznou architektúrou.
Rádtower (Radničná veža): Tento gotický radničný komplex, vrátane radničnej veže, je ďalšou dominantou Starého Mesta. Návštevníci môžu vystúpiť na vrchol veže a vychutnať si panoramatický výhľad na mesto.
Kiek in de Kök a Podzemná časť mesta: Tieto historické obranné veže a podzemné tunely ponúkajú zaujímavý pohľad na obranné opatrenia, ktoré sa používali na ochranu mesta v minulosti.
Národné múzeum Estónska: Tento múzeum ponúka prehľad bohatej histórie a kultúry Estónska, od pravekých čias až po súčasnosť.
Tallinnská radnica: Radnica v Tallinne, postavená v 14. storočí, je ďalšou významnou historickou budovou v centre mesta. Je to miesto, kde sa nachádzala mestská samospráva a kde sa dodnes konajú rôzne podujatia a slávnosti.
Tieto pamiatky predstavujú len malú časť bohatého historického dedičstva Tallinnu. Mesto je plné ďalších zaujímavých miest, ktoré stojí za objavovanie. Samozrejme, počas programu toho spoznáme omnoho viac.
Po oficiálnom programe nasleduje voľný program.


6.deň
Raňajky v hoteli. Check-out, transfer na letisko, odlet z Tallinu.

Krajiny

Zobraziť všetky »

Kurzový lístok

Bulharská leva  EUR 1,96 BGN
Koruna česká  EUR 25,16 CZK
Chorvátska kuna  EUR 7,54 HRK
Turecká lira  EUR 34,80 TRY
Americký dolar  EUR 1,07 USD

Zobraziť všetky »