Grand Tour Madeirou

Botanická záhrada, Funchal, poznávací zájazd, Madeira, Portugalsko Pobrežia, Madeira, poznávací zájazd, Portugalsko Hlavné mesto Funchal, Madeira, poznávací zájazd, Portugalsko Santana, Madeira, poznávací zájazd, Portugalsko Botanická záharada, Funchal, Madeira, poznávací zájazd, Portugalsko Funchal, Madeira, poznávací zájazd, Portugalsko Madeira, poznávací zájazd, Potugalsko Botanická záhrada, Funchal, Madeira,  poznávací zájazd Portugalsko Madeira, poznávací zájazd, Potugalsko
Destinácia: Madeirské ostrovy (Portugalsko), Madeira ostrov
Kód zájazdu: 1333166
Cena od: 2 034,75 €
Príplatky od: 45 €
Poznávacie zájazdy

Výber termínu

05.09.2024 8 dní First Minute 2 034,75 € +45 € odlet: Viedeň letecká
03.10.2024 8 dní First Minute 2 034,75 € +45 € odlet: Viedeň letecká

Popis zájazdu

Úvod:
Súostrovie Madeira, v minulosti Rimanmi nazývané Purpurové ostrovy, náhodne znovuobjavené portugalskými moreplavcami je známe nielen vynikajúcim vínom, ale aj "vyšívanými" palácmi, záhradami, ideálnym podnebím, úchvatnou prírodou a pôsobivými scenériami. Tie vás budú všade sprevádzať od hlavného mesta Funchal, cez tie najkrajšie ostrovné vyhliadky ako Eira do Serrado, či na druhý najvyšší útes sveta Cabo Girao, rozprávkové mestá ako Santana, Câmara de Lobos, ktoré si obľúbila aj cisárovná Sissi. 

Program:
1. deň:
Odletíme do rodiska slávneho Cristiana Ronalda, ale aj mesta presláveného voňavým feniklom, do Funchalu. Presunieme sa do hotela.

2. deň:
Dnešný deň začneme na vyhliadke Pico dos Barcelos, z ktorej sa nám naskytne úžasný panoramatický výhľad na Funchal a jeho okolie. Naše kroky povedú ďalej do vnútrozemia. Údolie mníšok Curral das Freiras nám dovolí obdivovať dramatickú prírodnú scenériu. Vyvezieme sa na jedno z najkrajších miest na ostrove s uchvacujúcim výhľadom na okolité hory, Eira do Serrado. Na záver navštívime múzeum Quinta das Cruzes zamerané na históriu Madeiry so zaujímavou zbierkou antického nábytku či artefaktov.

3. deň:
Po raňajkách sa vyberieme na celodennú prehliadku hlavného mesta, ktoré sa pýši mnohými pamiatkami. Monumentálne paláce stienistými nádvoriami, meštianske domy obklopené subtropickými parkami, kostoly a kláštory, ako aj zaujímavé múzeá. Počas prehliadky nás zaujme socha Sissi. Navštívime tiež park Municipal, katedrálu i radnicu. Ochutnávka vína Madeira v najstarších vínnych pivniciach ostrova Oliveiras nám spríjemní čas. Užijeme si atmosféru miestnej tržnice a farbami hýriacu tropickú záhradu. Na záver si pozrieme barokový pútnický kostol Monte, v ktorom svoj posledný odpočinok našiel ostatný rakúsky cisár z rodu Habsburgovcov. Vychýrenou sa stala aj miestna atrakcia – jazda v tradičnom tobogane dlhom 2 km.

4. deň:
Po raňajkách sa vydáme na celodenný výlet do západnej časti ostrova. Hlavná cesta ostrova Estrada Monumental nás privedie najskôr do mestečka Camara de Lobos, kde Winston Churchill trávil istý čas maľovaním obrazov v dobe návštev Madeiry. Necháme sa uchvátiť výhľadom z druhého najvyššieho útesu sveta, a to Cabo Girao. Zastavíme sa v Ribeira Brava, ktoré je situované na úrovni mora. Naše kroky povedú aj do mestečka Porto Moniz, ktoré je známe unikátnym prírodným kúpaliskom z lávových kameňov. Popoludní sa presunieme cez Seixal, pre mnohých cestovateľov jedného z najpôsobivejších miest Madeiry. Magický svojim 110 m vysokým vodopádom Véu da Noiva (Nevestin závoj). Dnešný deň zakončíme v prírodnom poklade Sao Vicente.

5. deň:
Dnes sa vydáme na poldenný výlet. Pozrieme si najstaršiu sochu Krista v dedinke Garaju, ktorá bola postavená ešte skôr než slávnejšia socha v Brazílii. Vstúpime aj do dedinky Camacha, ktorá dodnes zachováva madeirské tradície. Následne sa turistickým chodníkom prejdeme popri levade v oblasti nad Funchalom. Unikátne druhy stromov, rastlín a kvetov nás zaujmú v botanickej záhrade Jardim Botanico.

6. deň:
Po raňajkách nastavíme kurz do východnej časti ostrova. Celodenný výlet započneme na jednom z najvyšších vrchov Madeiry, a to Pico do Areeiro. Pokračujeme cez vnútrozemie do Ribeiro Frio, kde sa naskytuje privilegovaný kontakt s miestnou faunou aj flórou. Nachádza sa tu aj známa farma na pstruhy, situovaná v krásnej záhrade. Po ceste na severovýchod ostrova navštívime mestečko Santana, kde sa nachádzajú jedny z posledných typických madeiranských domov v tvare písmena A. Na spiatočnej ceste budeme cez Portelu pokračovať do najvýchodnejšej časti Madeiry. Doprajeme si zástavku na vyhliadke Ponta do Rosto. Putovanie pozdĺž pobrežia cez Machico nás vráti v čase do prvej polovice 15. storočia. Prvým miestom vylodenia moreplavcov pri objavení Madeiry bolo práve spomínané Machico.

7. deň:
Doprajeme si voľný deň, ktorý možno využiť na lodný výlet (fakultatívne), alebo návštevu jedinečných levád.

8. deň:
Po raňajkách sa presunieme na letisko, odkiaľ odletíme do Viedne.


Ubytovanie:
7 x v hoteli 4*

Stravovanie:
7x polpenzia (raňajky a večere, z toho 1 x folklórna večera)

Celková cena zahŕňa:
Leteckú dopravu Viedeň - Funchal - Viedeň (priamy let okrem termínu 10.06. - 17.06.2024.) vrátane letiskových a servisných poplatkov. Transfer BA - letisko - BA. Miestne transfery. 7 x ubytovanie s polpenziou v hoteli 4* (raňajky a večere, z toho 1 x folklórna večera). Sprievodcu CK.

Celková cena nezahŕňa:
Doplatok za jednolôžkovú izbu. Vstup. Cestovné poistenie.

Poznámka:
Poradie výletov sa v jednotlivých termínoch môže meniť. Počas kvetinového festivalu bude program upravený podľa programu festivalu. 

Doprava:
Letecká, autobus, resp. mikrobus počas pobytu.

Kurzový lístok

Bulharská leva  EUR 1,96 BGN
Koruna česká  EUR 25,16 CZK
Chorvátska kuna  EUR 7,54 HRK
Turecká lira  EUR 34,80 TRY
Americký dolar  EUR 1,07 USD

Zobraziť všetky »