Marhuľové slávnosti

Marhuľové slávnosti - občerstvenie Marhuľové slávnosti - pohľad na mesto Marhuľové slávnosti- zámok Marhuľové slávnosti - pamiatky Marhuľové slávnosti - pohľad na mesto Marhuľové slávnosti - pohľad na mesto Marhuľové slávnosti - pohľad na mesto Marhuľové slávnosti - pamiatky Marhuľové slávnosti - pohľad na mesto Marhuľové slávnosti- zámok Marhuľové slávnosti- zámok
Destinácia: Rakúsko, Dolné Rakúsko
Kód zájazdu: 1323478
Cena od: 41 €
Príplatky od: 0 €
Poznávacie zájazdy
Výstavy a podujatia
Jednodňové zájazdy
Gastro

Výber termínu

13.07.2024 1 deň First Minute 41 € +0 € autobusová
20.07.2024 1 deň First Minute 41 € +0 € autobusová

Popis zájazdu

Úvod:
Nahliadnite do júlového diania v krásnom rakúskom údolí Wachau, kde sa v mestečku Spitz am Donau dejú marhuľové zázraky, slávnosti a sladké ochutnávky. Preskúmajte najkrajšie mesto Dürnstein a nechajte sa zlákať i impozantným barokovým opátstvom Göttweig. 

1-dňový zájazd


1. deň:
Odchod zo Slovenska v ranných hodinách do údolia Wachau. Prvou zastávkou bude kláštor Göttweig, pôvodné sídlo augustiánov, neskôr benediktínskych mníchov, ktorí tu žijú dodnes. Návštevníci tu môžu obdivovať barokovú nádheru monumentálneho cisárskeho schodiska s krásnou stropnou freskou Paula Trogera, po ktorom kráčala cisárovná Mária Terézia či Napoleon. Z terasy kláštora sa pokocháme jedinečným výhľadom na údolie Wachau. Kláštor je zapísaný na zozname svetového dedičstva UNESCO. Z kláštora pokračujeme do historického mestečka Krems. Toto malebné mesto leží na sútoku riek Krems a Dunaj a tvorí súmestie s kedysi samostatným mestom a dôležitým prístavom Stein. Ak vám názov Krems evokuje kremžskú horčicu, tak máte pravdu. Tento druh horčice tu má svoj pôvod a na rozdiel od iných sa do tejto horčice pridáva vínny ocot a hroznový mušt, z vína dopestovaného v oblasti Wachau. Okrem vína sa oblasť preslávila pestovaním marhúľ. Každoročne v júli sa oslavuje ich bohatá úroda a návštevníci môžu ochutnávať marhuľové dobroty od výmyslu sveta, ku ktorým patria okrem sladkých múčnikov aj destiláty, likéry a vynikajúce vína. Po krátkej spoločnej prehliadke mesta individuálne voľno s možnosťou nákupu typických marhuľových výrobkov, vína či suvenírov. Na spiatočnej ceste sa zastavíme v malebnom Dürnsteine, najfotografovanejšom mieste Wachau so zrúcaninou hradu, kde bol väznený anglický kráľ Richard - Levie srdce. Po prehliadke návrat na Slovensko s príchodom do Bratislavy o cca 20:00 h.   

Doprava:
Autokar.

Poznámka:
Zmena programu vyhradená.

Celková cena zahŕňa:
Dopravu luxusným autokarom. Sprievodcu CK SATUR.

Celková cena nezahŕňa:
Doplatok za miestenku. Vstupy. Cestovné poistenie.

Kurzový lístok

Bulharská leva  EUR 1,96 BGN
Koruna česká  EUR 25,16 CZK
Chorvátska kuna  EUR 7,54 HRK
Turecká lira  EUR 34,80 TRY
Americký dolar  EUR 1,07 USD

Zobraziť všetky »