Okruh stredným Japonskom (z Kjóta do Tokia)

Destinácia: Japonsko, Honšu
Kód zájazdu: 1319343
Cena od: 3 239 €
Príplatky od: 369 €
Poznávacie zájazdy

Výber termínu

12.05.2024 11 dní Last Minute 3 239 € +369 € odlet: Praha letecká

Popis zájazdu

Program
1: ODLET Z PRAHY (VIEDNE)
V doobedňajších hodinách odlet z Prahy (Viedne) do Osaky s prestupom.

2: PRÍLET DO OSAKY
Prílet do Osaky, transfer do hotela v Kjóto, ubytovanie, nocľah.

3: NARA - OSAKA
Raňajky. Odchod do mesta Nara. Návšteva parku s posvätnými jeleňmi s rozlohou 526 hektárov. Obdivu hodná je svätyňa Kasuga a chrám Tódaidži s najväčšou sochou Buddhu pochádzajúcou z 8. storočia. V poobedňajších hodinách odjazd do Osaky (návšteva osackého hradu a plávajúceho záhradného observatória). Večer návrat do Kjóta, nocľah.

4: KJÓTO
Raňajky, celodenná prehliadka mesta Kjóto, ktoré bolo hlavným mestom v rokoch 794 až 1868 a patrí medzi najkrajšie japonské mestá. Prehliadka svätyne Kijomizudera, odkiaľ sa rozprestiera výhľad na Kjóto. Ďalej návšteva starobylej ulice Ninenzaka, ktorá je lemovaná typickými domami a obchodmi. Poobede návšteva štvrti Gion s gejšami, ktoré je možné tu stretnúť. Nocľah v Kjóto.

5: HRADY HIKONE A NIJO
Raňajky. Odchod do mesta Hikone. Prehliadka miestneho hradu postaveného v období Edo začiatkom 17. storočia. Dnes sa jedná o pozostatky jedného z najstarších pôvodných hradov v Japonsku. Prechod do mesta Taga, v ktorom navštívime šintoistickú svätyňu Taga Taisha. Cesta pokračuje do Kjóta, kde sa nevšedným zážitkom stáva návšteva hradu Nijo, ktorý bol postavený v druhej polovici 14. storočia ako súčasť rezidencie šóguna. Ďalej nasleduje návšteva Zlatého pavilónu Kinkakuji, ležiaceho v typickej japonskej záhrade. Nocľah v Kjóto.

6: KJÓTO - HAKONE - FUDŽI - TOKIO
Raňajky. Ochod šinkansenom do Tokia cez Hakone. Výlet lanovkou na Mount Owakudani s výhľadom na posvätnú horu Fudži. Plavba výletnou loďou po horskom jazere Asi. Príchod do Tokia, ubytovanie, nocľah.

7: TOKIO
Raňajky. Celodenná prehliadka hlavného mesta Tokio. Tokio sa rozprestiera na dĺžku 130 km pozdĺž celého zálivu, má okolo 28 miliónov obyvateľov a predstavuje najväčší mestský konglomerát na svete. Navštívite svätyňu Meidži Džingu, okolie cisárskeho paláca, areál Asakusa s chrámom bohyne Hase Kanon a tokijskú vežu. Obed. Prehliadku mesta zakončíte v modernom obchodnom centre na Ginze. Nocľah v Tokiu.

8: KAMAKURA - JOKOHAMA
Raňajky. Odchod na celodenný výlet do Kamakury a Jokohamy. Prehliadka chrámov v Kamakure a známej bronzovej sochy Budhu Daibucu, jokohamskej veže, parku Jamašita a ultra moderného centra Minato Mirai 21. Nocľah.

9: NIKKÓ
Raňajky. Celodenný výlet do národného parku Nikkó, ktorý je známy svojimi svätyňami, chrámami a nádhernou prírodou. Počas dňa navštívite svätyňu Tóšógú venovanú slávnemu šógunskému vojvodcovi. Obed. Poobede sa cik-cak cestou vydáte k jazeru Čúzen džiko a prezriete si 97 metrov vysoký vodopád Kegon. Návrat do Tokia. Nocľah.

10: ODLET Z TOKIA
Raňajky, doobeda transfer na letisko a odlet s prestupom do Prahy (Viedne).

11: PRÍLET DO PRAHY (VIEDNE)
Prílet do Prahy (Viedne).

Poznámka: minimálny počet účastníkov zájazdu - 16 osôb.
Zmena programu vyhradená.

Cena zahrnuje:
leteckú dopravu Praha - Osaka a Tokio - Praha s prestupom (možnosť odletu z Viedne na vyžiadanie, možný príplatok)
8 x ubytovanie s raňajkami v hoteli kategórie 4*
2 x obed
preprava batožiny medzi Tokiom a Osakou
transfery (autobus + šinkansen)
program podľa itinerára vo vstupmi
služby sprievodcu ESO travel (minimálne 16 osôb)

Cena nezahrnuje:
letiskové taxy 369,- EUR
fakultatívne výlety
cestovné poistenie (ponuku poistenia radi pošleme podľa aktuálnej ceny zájazdu)


Ceny zájazdov sú kalkulované s cenami leteniek v optimálnej knihovacej triede. Príplatky za nadštandardné ubytovanie spracujeme na vyžiadanie. V prípade drahších leteniek bude táto cena zohľadnená v aktuálnej cenovej ponuke.
*cestovné poistenie ECP PLUS zahŕňa krytie liečebných nákladov vo všetkých krajinách (aj 3. stupeň varovania Ministerstva zahraničných vecí SR) aj v prípade ochorenia COVID-19, náklady na ubytovanie v prípade karantény do výšky 50,- EUR/noc, spätnou cestou vyvolané dodatočné cestovné náklady do výšky 1.000,- EUR a preplatenie storno poplatkov bez spoluúčasti.

Kurzový lístok

Bulharská leva  EUR 1,96 BGN
Koruna česká  EUR 25,16 CZK
Chorvátska kuna  EUR 7,54 HRK
Turecká lira  EUR 34,80 TRY
Americký dolar  EUR 1,07 USD

Zobraziť všetky »