Katar - moderný i tradičný s oddychom pri mori

Destinácia: Katar, Doha
Kód zájazdu: 1307491
Cena od: 2 460,10 €
Príplatky od: 0 €
Poznávacie zájazdy
Exotika

Výber termínu

29.11.2024 8 dní First Minute 2 460,10 € +0 € odlet: Viedeň letecká

Popis zájazdu

Úvod:
8-dňový letecký zájazd

Perex:
Katar je krajina, ktorá provokuje cestovateľov už pár rokov. To, že to nie je len fatamorgána, nám dokáže hlavné mesto Doha, kde mrakodrapy rastú ako huby po daždi. Zoznámime sa s katarským osudom, ktorý utvorili perly, ropa a futbal. Čo tu predvádza katarská príroda, objavíme na púštnom safari. A ako mávnutím čarovného prútika sa ocitneme aj na krásnej pláži, lebo v tejto krajine, to možné je.


Program:
1. deň:
Odlet z Viedne do hlavného mesta Kataru, Dohy. Transfer do hotela, ubytovanie.

2. deň:
Po raňajkách sa vyberieme na celodennú prehliadku Dohy, ktorá je zmesou tradičnej Arábie stými najmodernejšími prvkami, čo vynikajú v samotnom centre mesta, v štvrti West Bay a v luxusnej časti The Pearl Qatar. Navštívime najznámejší katarský trh Waqif s množstvom malých obchodov plných korení, odevov, parfumov či sladkých dezertov. Obed si vychutnáme v miestnej reštaurácii. Pozrieme si Národné múzeum, ktorého výnimočný exteriér pripomína púštnu ružu a nahliadneme i do jedinečného kultúrneho centra Kataru.

3. deň:
Čaká nás spoznávanie arabskej kultúry a púštneho sveta, adrenalínová jazda na pieskových dunách na džípoch. Objavíme katarské prírodné scenérie na pobreží v Sealine, ktoré leží len hodinu jazdy od Dohy. Možnosť jazdy na ťave. Obed si vychutnáme tradične, v púštnom kempe vo forme barbecue. Popoludní budeme mať voľný program.

4. deň:
Voľný program v hoteli, relax a oddych.

5. deň:
Svoje brány nám otvorí katarské mesto Al Khor, ktoré patrí medzi najväčšie v krajine. Kedysi bolo len rybárskou osadou s malým prístavom a trhom. Dominantou je pevnosť Al Zubara, ktorá je zapísaná na zozname UNESCO a nachádza sa 100 km od Dohy. Ďalšou zastávkou bude mesto Umm Salal Mohammed, kde boli v 19. storočí postavené 14 metrov vysoké veže Barzan na obranu proti Turkom. Po ceste uvidíme aj štadión Al Bayt, ktorý bol dejiskom svetového šampionátu vo futbale v roku 2022 a má kapacitu pre až 60000 divákov.

6. deň:
Voľný program v hoteli, relax a oddych.

7. deň:
Voľný program v hoteli, relax a oddych.

8. deň:
Odlet do Viedne.



Ubytovanie:
4* hotel

Stravovanie:
Raňajky.


Doprava:
Letecká.


Celková cena zahŕňa:
Leteckú dopravu na priamom lete vrátane letiskových a servisných poplatkov. Transfery BA - letisko - BA. Miestne transfery. 7x ubytovanie v 4* hoteli s raňajkami. Vstupy a výlety podľa programu. Sprievodcu CK.

Celková cena nezahŕňa:
Doplatok za jednolôžkovú izbu. Stravu a nápoje neuvedené v programe. Povinné prepitné pre miestnych vodičov a sprievodcov 50 EUR/osoba (vyzbiera sprievodca na mieste). Vstupné vízum (platba na mieste). Cestovné poistenie.

Doha

Kurzový lístok

Bulharská leva  EUR 1,96 BGN
Koruna česká  EUR 25,16 CZK
Chorvátska kuna  EUR 7,54 HRK
Turecká lira  EUR 34,80 TRY
Americký dolar  EUR 1,07 USD

Zobraziť všetky »