Tajomná priepasť Macocha, pôvabný zámok a plavba v temných vodách Punkevnej jaskyni

Destinácia: Česká republika, Juhomoravský kraj (Brno), Moravský kras
Kód zájazdu: 1304221
Cena od: 40 €
Príplatky od: 0 €
Poznávacie zájazdy
Jednodňové zájazdy

Výber termínu

25.05.2024 1 deň Last Minute 40 € +0 € autobusová
05.10.2024 1 deň First Minute 40 € +0 € autobusová

Popis zájazdu

Popis a program zájazdu:
Starosti nechajte doma a poďte s nami na perfektný výlet do Čiech. Zastavíte sa v pôvabnom zámku Rájec, ktorý je skutočný architektonický skvost a je umiestnený  v romantickom rozľahlom parku, ktorý je plný zelene.
V zámku nájdete prepychovo vybavené interiéry, jednu z najväčších zámockých knižníc na Morave,honostnú jedáleň, vzácnu zbierku kamélií a o ďalšie skvosty, o ktorých sa dozviete pri prehliadke.
Neskôr sa presuniete k Punkevnej jaskyni a tu nielenže budete obdivovať nádhernú kvapľovú výzdobu, ale zažijete aj romantickú plavbu po zelených temných vodách podzemnej riečky Punkva.
Punkevní jaskyňa patrí k najdlhšiemu jakynnému systému v Českej republike. Po plavbe  sa vyveziete lanovkou alebo prejdete pešo k tajomnej priepasti Macocha( najväčšia priepasť v Čechách, hĺbka 138 metrov), ktorá patrí k najnavštevovanejšiemu miestu Moravského krasu.
K priepasti sa viaže povesť, ktorá hovorí o vdovcovi, ktorý si po smrti manželky našiel novú ženu, ktorá s ním mala neskôr dieťa. Pre jej nevlastného syna sa začal ťažký život, nakoľko ho nemala rada a jedného dňa sa rozhodla, že ho zhodí s priepasti. Túlala sa po lese a keď si uvedomila, čo spravila, rozhodla sa skočiť z priepasti a zabila sa.
Jej nevlastný syn mal však veľké šťastie, nakoľko sa nezabil, pretože sa zachytil o konár z borovice. Nakoniec ho našiel jeho otec a podarilo sa mu vyslobodiť ho. Ľudia hovoria, že keď je zlé počasie, vietor a dážď, tak je počuť krik macochy.
Zmena programu vyhradená. Pokyny k zájazdu obdrží e-mailom každý objednávateľ zájazdu najmenej 7 dní pred odchodom na zájazd.

Cena zájazdu zahŕňa:
autobusovú dopravu
služby overeného sprievodcu CK
poistenie insolventnosti CK

V cene nie je zahrnuté:
obojsmerná miestenka 5 € /osoba ( môžete si  prednostne vybrať presné miesto na sedenie v autobuse). Miestenky sa dodatočne zajednať nedajú. Prosíme v prípade záujmu si ich zaškrtnúť v objednávkovom formulári a do poznámky uviesť, kde by ste mali záujem sedieť ( napr. na strane šoféra, na strane sprievodcu, ktorý rad...).
nástupné miesta a príplatky :
Nitra 6 € (garantovaný zvoz),
Sereď 6 € (garantovaný zvoz),
Trnava 6 € (garantovaný zvoz),
Bratislava – bez príplatku. 
Všetky nástupné miesta budú realizované.
cestovné poistenie A2 EXCLUSIVE - 4,50 € / deň

Punkevná jaskyňa - 280 KČ / dospelá osoba, 150 KČ / deti od 3-15 rokov, 230 KČ / seniori nad 65 rokov
lanovka ( Punkevná jaskyňa - horný most Machochy a späť ) - 130 KČ / dospelá osoba, 90 KČ - deti od 3-15 rokov 
zámok Rájec - 170 KČ / dospelá osoba osoba, 140 KČ / seniori, deti od 3-15 rokovň


Cestovná kancelária nezodpovedá za presné ceny vstupov, lístkov..., nakoľko sa ceny počas roka menia a CK ich nedokáže ovplyvniť.

Moravský kras

Kurzový lístok

Bulharská leva  EUR 1,96 BGN
Koruna česká  EUR 25,16 CZK
Chorvátska kuna  EUR 7,54 HRK
Turecká lira  EUR 34,80 TRY
Americký dolar  EUR 1,07 USD

Zobraziť všetky »