Kolumbia - amazonské dobrodružstvo

Destinácia: Kolumbia
Kód zájazdu: 1301392
Cena od: 3 569 €
Príplatky od: 529 €
Poznávacie zájazdy
Exotika

Výber termínu

06.11.2024 12 dní First Minute 3 569 € +529 € odlet: Praha letecká

Popis zájazdu

Program1: PRAHA (VIEDEŇ) - BOGOTA
Odbavenie na letisku 2 hodiny pred odletom, odlet do Bogoty. Po prílete pasová a colná kontrola, uvítanie na letisku, transfer do hotela a nocľah v Bogote.

2: BOGOTA
Celodenná prehliadka mesta, ktorá je zaujímavou zmeskou španielskej koloniálnej architektúry a moderných výškových budov, ktoré vytvárajú pravouhlú sieť budov a ulíc. Prejdete sa po hlavnom námestí, kde okrem katedrály a prezidentského paláca je i budova Najvyššieho súdu, ktorá bola v roku 1985 obliehaná a následne na ňu boli podniknuté útoky pod taktovkou drogového bossa Pabla Escobara. Návšteva malebnej štvrti La Candelaria, prehliadka Múzea zlata, ktorá schraňuje 34 tisíc kusov zlatých predmetov a 20 tisíc exponátov z kameňa, keramiky či polodrahokamov, ktoré patrili kultúram Quimbaya, Calima, Tairona či Tumaco. Táto kolekcia je považovaná za najvýznamnejšiu zbierku svojho druhu na svete. Galéria maliara Botera, ktorý miloval plné tvary a medzi jeho obrazmi nájdete i "zámožnú" Monu Lisu v jeho podaní. Prehliadku ukončíte jazdou lanovkou na Cerro Monserrat s vyhliadkou na mesto. Nocľah v Bogote.

3: BOGOTA - LETICIA
Doobedňajší transfer na letisko v Bogote a prelet do amazonskej časti Kolumbie, Leticia. Ubytovanie, následne prehliadka mestečka a ochutnávka špecialít miestnej kuchyne v ľudovej reštaurácii. Nocľah v Leticii.

4: LETICIA - AMAZÓNIA
Tento deň je venovaný poznávaniu krás Amazónie. Ráno po raňajkách transfer do dedinky Puerto Nariňo. Nasledovať bude prechod loďou na ostrov Isla de los Micos a pozornovanie delfínovca amazonského. Obed. Nasleduje návšteva indiánov v osade Macedonia. Progream sa môže zmeniť v dôsledku aktuálneho stavu hladiny Amazonky a dostupnosti lokalít. Nocľah v Leticii.

5: LETICIA - AMAZÓNIA
Dnešný program bude v peruánskej časti Amazónie. Prechod do džungle a nenáročný trek, nasleduje plavba loďou po Amazonke s chytaním piraní a návšteva indiánskej dedinky na koloch. Obed. Transfer späť do hotela. Nocľah v Leticii.

6: LETICIA - SANTA MARTA
Doobedňajší transfer na letisko a prelet do Santa Marta (via Bogota), transfer do hotela, ubytovanie a nocľah.

7: PARK TAYRONA
Po raňajkách odchod do Parku Tayrona. Nenáročná pešia túra po rezervácii divokou prírodou na mys Cabo San Juan del Guia s prekrásnou plážou a späť (jedna cesta cca 2 hodiny). Možnosť absolvovať cestu tam a späť na koni. Návrat do Santa Marty a nocľah.

8: SANTA MARTA/MINCA
Voľný deň na relax pri mori. Možnosť fakultatívneho výletu do mestečka Minca (za príplatok). To sa nachádza v pohorí Sierra Nevada. Návšteva kávovej a kakaovej plantáže, kúpanie vo vodopáde. Obed. Návrat do Santa Marta, nocľah.

9: SANTA MARTA - CARTAGENA
Po raňajkách transfer do Cartageny. Mesto bolo založené roku 1533, od roku 1994 je centrum mesta a jeho opevnenie zapísané v zozname Svetového kultúrneho dedičstva UNESCO. V poobedňajších hodinách transfer do historického centra mesta, podľa časových možností prehliadka múzea zlata a múzea smaragdov. Nocľah v Cartagena.

10: CARTAGENA
Po raňajkách prehliadka historického centra, voľný čas na obed a výlet na hrad Castillo San Felipede Barajas. Poobede voľno na relax na pláži a na nákup suvenírov. Nocľah v Cartagena.

11: CARTAGENA - BOGOTA
Doobeda transfer na letisko v Cartagena a prelet do Bogoty a následne odlet do Prahy (viedne).

12: PRÍLET DO PRAHY (VIEDNE)
Prílet do Prahy (Viedne).

Lety môžu byť s prestupom v USA, nutný biometrický pas a vstupná autorizácia ESTA.
Zmena programu vyhradená.
Ceny zájazdov sú kalkulované s cenami leteniek v optimálnej knihovacej triede. Príplatky za nadštandardné ubytovanie spracujeme na vyžiadanie. V prípade drahších leteniek bude táto cena zohľadnená v aktuálnej cenovej ponuke.
*cestovné poistenie ECP PLUS zahŕňa krytie liečebných nákladov vo všetkých krajinách (aj 3. stupeň varovania Ministerstva zahraničných vecí SR) aj v prípade ochorenia COVID-19, náklady na ubytovanie v prípade karantény do výšky 50,- EUR/noc, spätnou cestou vyvolané dodatočné cestovné náklady do výšky 1.000,- EUR a preplatenie storno poplatkov bez spoluúčasti.

Cena zahrnuje:
leteckú prepravu z Prahy (možnosť odletu z Viedne na vyžiadanie, možný príplatok)
10 x nocľah v 3* hoteloch s raňajkmi
všetky transfery počas okruhu
všetky prehliadky a vstupy podľa programu
služby sprievodcu CK (min. 12 osôb)

Cena nezahrnuje:
letiskové taxy 529,- EUR/osoba
fakultatívne výlety a vstupy
cestovné poistenie ECP PLUS (ponuku poistenia radi pošleme podľa aktuálnej ceny zájazdu)
fakultatívny výlet Minca (cca 45,- USD vrátane obeda, platba na mieste)

Kurzový lístok

Bulharská leva  EUR 1,96 BGN
Koruna česká  EUR 25,16 CZK
Chorvátska kuna  EUR 7,54 HRK
Turecká lira  EUR 34,80 TRY
Americký dolar  EUR 1,07 USD

Zobraziť všetky »