Nový Zéland od severu k juhu

Destinácia: Nový Zéland
Kód zájazdu: 1300768
Cena od: 5 189 €
Príplatky od: 369 €
Poznávacie zájazdy

Výber termínu

14.11.2024 18 dní First Minute 5 189 € +369 € odlet: Praha letecká
11.02.2025 18 dní First Minute 5 189 € +369 € odlet: Praha letecká
13.11.2025 18 dní First Minute 5 259 € +369 € odlet: Praha letecká

Popis zájazdu

Príroda tejto krajiny je nesmierne pestrá. Divoké pobrežie, pláne pokryté zelenými kobercami so stádami oviec. Hory a ľadovce či azúrové jazerá a fjordy...


Program
1 - 2: ODLET Z PRAHY (VIEDNE) & LET NA TRASE
Odbavenie na letisku 2 hodiny pred odletom. Let na trase s medzipristátím.

3: AUCKLAND
Po prílete transfer do hotela, voľný program na dorovnanie časového posunu.

4: AUCKLAND
Prehliadka mesta, pri ktorej okrem iného navštívite akvárium Kelly Tarlton's Sealife s antarktickou expozíciou a kolóniou tučniakov, a tiež najvyššou vežou južnej hemisféry Sky Tower. Nocľah v Aucklande.

5: HOBBITON
Odchod do centra termálnej činnosti Rotorua s mnohými pôsobivými žriedlami a gejzírmi. Po ceste navštívime Hobbiton, dedinku, ktorá svojím pôvabom nadchne nielen milovníkov Tolkienovej trilógie. Prehliadka natáčacích miest Pána prsteňov zahrnutá. Neskôr popoludní môžete tiež navštíviť ovčiu show (fakultatívne). Nocľah v Rotorua.

6: ROTORUA
Prehliadka termálnej oblasti Whakarewarewa a malebného mestečka Rotorua. Deň môžete zakončiť štýlovo v Polynézskych kúpeľoch. Nocľah v Rotorua.

7: WAI-O-TAPU - TURANGI
Raňajky. Cestou k jazeru Taupo navštívime najfarebnejšiu termálnu oblasť Nového Zélandu Wai-O-Tapu. Ďalej pokračujeme okolo vodopádov Huka Falls a jazera Taupo k NP Tongariro, nocľah.

8: NP TONGARIRO
Výlet do okolia aktívnych sopiek v národnom parku Tongariro. Prípadne možnosť letu nad horou, respektíve činným vulkánom Mt. Ruapehu. Popoludní presun do Wellington, ubytovanie, nocľah.

9: WELLINGTON
Prehliadka mesta s vyhliadkou z hory Mt. Victoria. Záujemcovia môžu navštíviť Národné múzeum, ktorého expozícia o histórii a prírode zodpovie všetky otázky o Novom Zélande, nocľah.

10: PRESUN NA JUŽNÝ OSTROV
Plavba trajektom na Južný ostrov Nového Zélandu. Cesta najznámejšou oblasťou Sauvignon Blanc nového sveta (Marlbourough). Presun do mesta Nelson v zálive Tasman Bay a krátka prehliadka mesta.

11: NP ABEL TASMAN
Skoro ráno presun do Kaiteriteri, odkiaľ sa loďou a potom pešo formou pôsobivej prechádzky vydáme na prehliadku podmanivých scenérií NP Abel Tasman. Nocľah v meste Nelson.

12: NELSON – GREYMOUNTH
Odchod z mesta Nelson smer NP Nelson Lakes. Cesta scénickou oblasťou Buller Gorge. Nocľah v Greymounth.

13: FRANZ JOSEPH & FOX GLACIER
Pozdĺž tropického pobrežia ostrova sa vydáme do Hokitika, centra nefritového rezbárstva, ktoré zohralo významnú úlohu pri vytváraní maorskej kultúry. Cesta cez zabudnuté zlatokopecké osady Ross a Hari Hari nás privedie k neskutočne pôsobivému údoliu ľadovca Franz Joseph a nakoniec aj k samotnej prehliadke neďalekého ľadovca Fox Glacier, ktorý ústi tesne nad úrovňou hladiny mora, ale ktorý pritom na 13 km dlhej púti k zemi padá z výšky 2.600 m. Tunajšie horské údolia a husté lesy sú domovom rozkošného Kivi a múdreho Kea, jediného horského papagája Nového Zélandu.

14: FOX GLACIER - QUEENSTOWN
Dopoludnia odporúčame let helikoptérou nad niektorým z ľadovcov (fakultatívne). Cesta naprieč podmanivou krajinou rezervácie Mount Aspiring s kulisou Novozélandských Álp a mnohými horskými jazerami do čarovného Queenstown, srdca adrenalínových športov a vychýrených vín.

15: QUEENSTOWN
Prehliadka mesta Queenstown s možnosťou plavby parníkom TSS Earnslaw po jazere Wakatipu alebo výletu lanovkou na vrchol Bob’s Peak (oboje fakultatívne), kde sa otvorí ten pravý výhľad na mesto a jeho úžasné okolie. Zároveň sa pozrieme do blízkeho Arrowtown, ktorý je živou pripomienkou búrlivej éry zlatej horúčky a tiež k mostu Kawarau Bridge, kde začal fenomén bungee jumpingu. Ponuka aktivít je pestrejšia: od závesného lietania po rafting na divokej vode či divoká jazda na prúdovom člne skalnými tiesňavami Shotover River. Nocľah.

16: MILFORD SOUND
Priestor pre aktivity v Queenstown. Záujemcovia môžu podniknúť i cestu pozoruhodnou krajinou k fjordu Milford Sound alebo Doubtful Sound s úžasnou plavbou loďou k samotnému hrdlu Tasmanovho mora s fascinujúcou krajinou a vodopádmi (fakultatívne). Nocľah v Queenstown.

17: ODLET DO PRAHY (VIEDNE)
Transfer na letisko, odlet do Auckland a do Prahy (Viedne).

18: PRÍLET DO PRAHY (VIEDNE)

Poznámka: minimálny počet účastníkov zájazdu - 12 osôb.

Zmena programu vyhradená.

Ceny zájazdov sú kalkulované s cenami leteniek v optimálnej knihovacej triede. Príplatky za nadštandardné ubytovanie spracujeme na vyžiadanie. V prípade drahších leteniek bude táto cena zohľadnená v aktuálnej cenovej ponuke.

*cestovné poistenie ECP PLUS zahŕňa krytie liečebných nákladov vo všetkých krajinách (aj 3. stupeň varovania Ministerstva zahraničných vecí SR) aj v prípade ochorenia COVID-19, náklady na ubytovanie v prípade karantény do výšky 50,- EUR/noc, spätnou cestou vyvolané dodatočné cestovné náklady do výšky 1.000,- EUR a preplatenie storno poplatkov bez spoluúčasti.

Cena zahrnuje:
leteckú dopravu (možnosť odletu z Viedne na vyžiadanie, možný príplatok)
14 x nocľah kategórie 3* s raňajkami
dopravu autobusom, minibusom či autom
vstup na vyhliadkovú vežu v Auckland
vstup do antarktickej polárnej expozície s kolóniou tučniakov v Auckland
vstup do Hobbiton
vstup do termálnej oblasti Wai-O-Tapu a Whakarewarewa
vstup a plavba do NP Abel Tasman
služby sprievodcu CK počas okruhu

Cena nezahrnuje:
letiskové taxy 369,- EUR
cestovné poistenie ECP PLUS (ponuku poistenia radi pošleme podľa aktuálnej ceny zájazdu)
fakultatívne vstupy a výlety, prepitné, strava (okrem raňajok)
elektronickú autorizáciu vstupu na Nový Zéland – NZeTA 40,- EUR (možnosť o vízum požiadať prostredníctvom CK)

Kurzový lístok

Bulharská leva  EUR 1,96 BGN
Koruna česká  EUR 25,16 CZK
Chorvátska kuna  EUR 7,54 HRK
Turecká lira  EUR 34,80 TRY
Americký dolar  EUR 1,07 USD

Zobraziť všetky »