Keňa

Destinácia: Keňa
Kód zájazdu: 1291534
Cena od: N/A
Príplatky od: N/A
Poznávacie zájazdy
Exotika
Safari

Výber termínu

Je nám ľúto, ale tento zájazd bol už vypredaný a neobsahuje žiadne termíny. Vyberte si prosím iný zájazd.

Popis zájazdu

Navštívte s nami Afriku a zažite neopakovateľné zážitky z nedotknutej prírody, nádherných divokých zvierat a spoznajte kultúru starých afrických kmeňov. Zavítajte do svetoznámych národných parkov Masai Mara a Amboseli. Všetko v bezpečí so slovenským sprievodcom počas celého zájazdu. Zažite pravé safari v Keni a zakončite svoju dovolenku v luxusnom All inclusive resorte priamo na pláži s nádherným bielym pieskom. Užite si s nami dovolenku v malej skupinke počas odborného zájazdu.


Program:

1.deň ODLET Z VIEDNE                                                                                                                            
Podvečerný odlet z Viedne do Nairobi.

2.deň PRÍLET DO AFRIKY – NAIROBI                                                                                                     
Začnite sa tešiť na pravú Afriku – najlepšie safari a neskutočná príroda! Pristávame v Nairobi, kde budeme mať prehliadku mesta s našim miestnym sprievodcom, ktorý nás zavedie do tých pravých miest – chcete ochutnať pštrosa, alebo krokodíla? Toto je to pravé miesto skúsiť niečo netradičné. Prípadne môžete pokračovať do centra mesta, kde absolvujete prehliadku mesta, aby ste preskúmali jeho atrakcie alebo si nakúpili potrebné veci pre vaše safari.

3.deň CESTA ZA SAFARI V NÁRODNOM PARKU MASAI MARA                                                       
Po raňajkách sa presunieme do národného parku Masai Mara cez úchvatnú Great Rift Valley, kde sa môžete zastaviť na vyhliadke a obdivovať scenériu. Ďalej budeme pokračovať do mesta Narok, ktoré je rušným masajským mestom. Príďte do Masai Mara včas na check-in a obed v kempe. Po obede budete mať popoludňajšiu jazdu za zverou vo svetoznámej rezervácii Masai Mara, ktorá je odporúčanou celoročnou destináciou na pozorovanie voľne žijúcich živočíchov a ponúka skvelé šance na spozorovanie veľkej päťky, bylinožravcov, predátorov a vtákov. Rôzne druhy ekosystémov poskytujú domov mnohým druhom voľne žijúcich živočíchov a vtákov. Keď slnko zapadne, presuniete sa späť do kempu na večeru a odpočinok.

4.deň SAFARI V NÁRODNOM PARKU MASAI MARA                                                                         
Po skorých raňajkách deň strávime objavovaním ekosystému Masai Mara v safari jazde, aby ste mali možnosť vidieť park, keď vychádza slnko, a tiež si urobiť nezabudnuteľné fotografie. Uvidíte veľké mačky, ktoré sa dajú ľahko spozorovať v ranných hodinách. Navštívte aj slávnu rieku Mara, kde máte šancu zachytiť akciu počas prechodu pakoňov na jednom z mnohých hraničných priechodov. Vodič vás bude voziť pokojným tempom, keď budete často zastavovať, aby ste mohli sledovať zvieratá, fotografovať a užívať si pozorovanie vtákov. Ak budete mať šťastie, môžete byť svedkami aj adrenalínového lovu gepardov blízko rieky alebo na rozsiahlych pláňach. Keď slnko zapadne, odveziete sa späť do hotela na večeru a odpočinok.

5.deň NAIROBI                                                                                                                                          
Po raňajkách sa opäť vydáte na ranné safari za zverou, ktorá vám dáva skvelú príležitosť spozorovať dravce, keď idú na lov. Potom opustíme Masai Mara a presunieme sa do Nairobi a zajdeme do slonieho sirotinca na prehliadku svätyne, ktorá poskytuje domov pre opustené sloníčatá. Dozviete sa o ochranárskych snahách na ochranu ohrozených druhov slonov a budete mať možnosť adoptovať si slonie mláďa. Neskôr budete pokračovať do Žirafieho centra, kde sa tiež stretnete s ohrozenou žirafou Rothschildovou a nakŕmite ju. Po tejto prehliadke sa presuniete späť do hotela na odpočinok alebo obed. Prípadne môžete pokračovať do centra mesta, kde absolvujete prehliadku mesta, aby ste preskúmali jeho atrakcie alebo si nakúpili potrebné veci pre vaše safari.

6.deň CESTA POD KILIMANDŽÁRO – NÁRODNÝ PARK AMBOSELI                                                  
Po raňajkách sa výdavame na cestu do národného parku Amboseli cez Nairobi, mesto Emali a mesto Kimana. Po príchode do Amboseli si dáme neskorý obed a potom sa vydáme na popoludňajšie safari v parku, ktorý je známy aj ako krajina slonov s majestátnym Kilimandžárom  s krásnym výhľadom na pri západe slnka. Večera sa v túto noc podáva vo vašej hoteli.

7.deň CESTA SAVANOU                                                                                                                           
Po raňajkách si vychutnajte ranné safari, aby ste mali príležitosť sledovať východ slnka, ako aj krásne Kilimandžáro a mnoho slonov, keď sa idú pásť. Ranná jazda za zverou sa odporúča aj ako príležitosť vidieť zvieratá, keď idú na lov alebo hľadajú pastvu. Vyhliadkový kopec ponúka pohľad na celý park z vtáčej perspektívy s malebnými výhľadmi na močiar v diaľke, ktorý je plný plávajúcich slonov a niekoľkých plameniakov. Po rannej jazde autom vyjdete z Amboseli a odveziete sa do prírodnej rezervácie Taita Hills, kde prídete na check-in a obed do Salt Lick Lodge. Po obede sa vydáte na večernú jazdu za zverou v súkromnej rezervácii, ktorá je domovom mnohých bylinožravcov, dravcov a vtákov. Po safari sa presuniete späť do hotela na večeru a odpočinok.

8.deň ODCHOD ZA RELAXOM K INDICKÉMU OCEÁNU - MALINDI                                                       
Po raňajkách odídete z prírodnej rezervácie Taita Hills a odveziete sa ku známej Diani beach, kde prídete včas na registráciu a teplý obed do rezortu. Po obede strávte popoludnie vo voľnom čase a užívajte si slnko a piesok na krásnej pláži. Všetky jedlá sú podávané v rámci all inclusive vrátane nápojov.

9.deň RELAX V HOTELI A SLUŽBY ALL INCLUSIVE                                                                              
Strávte tieto dni vo voľnom čase v rezorte objavovaním bielych piesočnatých pláží s niektorými voliteľnými ponúkanými aktivitami, ako je kitesurfing alebo sa môžete vydať loďou s preskleným dnom na návštevu koralov, potápanie a mnoho ďalších v závislosti od vášho záujmu.

10.deň ODLET Z AFRIKY                                                                                                                             
Užívajte si posledné chvíle v Afrike/alebo si predĺžte svoj relaxačný pobyt o ďalšie dni/ a popoludní sa presunieme na letisko do Mombasy a odlietame späť do Viedne

11.deň PRÍLET DO VIEDNE                                                                                                                       
Prilet do Viedne v dopoludňajších hodinách

PREFEROVANÉ HOTELY:
Nairobi - Tamarind Tree Hotel 4* s raňajkami
Masai Mara - AA Lodge 4* s plnou penziou
Amboseli - AA Lodge 4* s plnou penziou
Nairobi – Ole hotel 4* s raňajkami
Taita Hills - Salt Lick Lodge 4* , Ashnil Aruba Lodge 4* s plnou penziou
Diani – Diani Sea Lodge Resort 4* - all inclusive

CENA ZAHŔŇA:

medzinárodnú letenku vrátane leteckých, bezpečnostných a palivových poplatkov z Viedne do Kene a späť
6 x ubytovanie v dvojlôžkových lodgiach raňajkami a plnou penziou a 2x ubytovanie v 4* hoteli s All inclusive
poplatky a vstupy do navštívených národných parkov v Keni, prepravu na 4x4 jeepoch

miestnych sprievodcov v Keni a slovenského sprievodcu počas celého zájazdu
všetky prepravy a vstupy v programe

PRÍPLATKY:                                

jednolôžková izba – 890€
vstupné vízum do Kene – 50USD

predĺženie pobytu pri pláži AI rezort – 150€/osoba/noc      
podpalubná batožina – 99€
cestovné poistenie

Kurzový lístok

Bulharská leva  EUR 1,96 BGN
Koruna česká  EUR 25,31 CZK
Chorvátska kuna  EUR 7,54 HRK
Turecká lira  EUR 34,95 TRY
Americký dolar  EUR 1,08 USD

Zobraziť všetky »