Malebné údolie Rýna a Mosely s návštevvou Luxemburgu

, autobusový poznávací zájazd Melebné údolie Rýna a Mosely s návštevou Luxemburgu, hrad Eltz , autobusový poznávací zájazd Melebné údolie Rýna a Mosely s návštevou Luxemburgu, Mosela , autobusový poznávací zájazd Melebné údolie Rýna a Mosely s návštevou Luxemburgu, Heidelberg , autobusový poznávací zájazd Melebné údolie Rýna a Mosely s návštevou Luxemburgu, Heidelberg , autobusový poznávací zájazd Melebné údolie Rýna a Mosely s návštevou Luxemburgu, Luxemburg , autobusový poznávací zájazd Melebné údolie Rýna a Mosely s návštevou Luxemburgu, Ulm , autobusový poznávací zájazd Melebné údolie Rýna a Mosely s návštevou Luxemburgu, Trevír , autobusový poznávací zájazd Melebné údolie Rýna a Mosely s návštevou Luxemburgu, Luxemburg , autobusový poznávací zájazd Melebné údolie Rýna a Mosely s návštevou Luxemburgu, Trevír , autobusový poznávací zájazd Melebné údolie Rýna a Mosely s návštevou Luxemburgu, Luxemburg , autobusový poznávací zájazd Melebné údolie Rýna a Mosely s návštevou Luxemburgu, Ulm , autobusový poznávací zájazd Melebné údolie Rýna a Mosely s návštevou Luxemburgu, Trevír , autobusový poznávací zájazd Melebné údolie Rýna a Mosely s návštevou Luxemburgu, Bernkastel Kues , autobusový poznávací zájazd Melebné údolie Rýna a Mosely s návštevou Luxemburgu, hrad Eltz , autobusový poznávací zájazd Melebné údolie Rýna a Mosely s návštevou Luxemburgu, Lorelei , autobusový poznávací zájazd Melebné údolie Rýna a Mosely s návštevou Luxemburgu, hrad Eltz , autobusový poznávací zájazd Melebné údolie Rýna a Mosely s návštevou Luxemburgu, Trevír , autobusový poznávací zájazd Melebné údolie Rýna a Mosely s návštevou Luxemburgu, Bernkastel Kues , autobusový poznávací zájazd Melebné údolie Rýna a Mosely s návštevou Luxemburgu, Luxemburg , autobusový poznávací zájazd Melebné údolie Rýna a Mosely s návštevou Luxemburgu, Heidelberg , autobusový poznávací zájazd Melebné údolie Rýna a Mosely s návštevou Luxemburgu, leták
Destinácia: Viac destinácií
Kód zájazdu: 1266178
Cena od: N/A
Príplatky od: N/A
Poznávacie zájazdy
Poznávacie zájazdy

Výber termínu

Je nám ľúto, ale tento zájazd bol už vypredaný a neobsahuje žiadne termíny. Vyberte si prosím iný zájazd.

Popis zájazdu

Rýchly popis:

 Päťdňový okružný zájazd, ktorý prevedie cestujúcich cez Most kráľa Karla Teodora, očarí plavbou po tajomných vodách Rýna, vyvezie lanovkou na Luxmeburský hrad, poteší pohľadom na najväčší hrad Nemecka, povzbudí ochutnávkou lahodného rýnskeho rizlingu, odhalí rodisko Alberta Einsteina, či vyvezie na vyhliadkovú plošinu na veži UNESCO kostola Ulmer Münster.

Ubytovanie: 4 x v hoteli

Stravovanie: 4 x raňajky


Heidelberg – Trevir – Eltz - Lorelei - Bernkastel Kues – Luxemburg – Ulm


Luxembursko:

Nemecko:


Doprava:
autobusová

Program:

1. deň - odchod zo SR v skorých ranných hodinách, príchod do okolia nemeckého Heidelbergu, ubytovanie a nocľah.

2. deň - raňajky, prehliadka Heidelbergu - jedného z najmalebnejších nemeckých miest s mnohými historickými pamiatkami, napr. hrad Heidelberg, Starý most, námestie Kornmarkt, historické centrum s meštianskymi domami, kaviarničkami a obchodíkmi. Presun do Treviru (UNESCO) - jedného z najstarších nemeckých miest a následná prehliadka centra - historická mestská brána Porta Nigra, katedrála sv. Petra, námestie Hauptmarkt, barokový palác s priľahlým parkom a rímske kúpele. Ubytovanie a nocľah.

3. deň - raňajky, prehliadka majestátneho hradu Eltz, ktorý je jedným z najlepšie zachovaných stredovekých hradov v Európe a právom je považovaný za najkrajší hrad Nemecka. Romantická plavba po strednom toku Rýna až k legendárnemu skalnému výbežku Lorelei, opradeného mnohými mýtmi, pri ktorom vďaka silným riečnym prúdom stroskotalo v minulosti mnoho lodí. Cestou naspäť do hotela zastávka v malebnom stredovekom mestečku Bernkastel-Kues, ktoré je hlavným centrom celej moselskej vinárskej oblasti. Po ochutnávke najlepších svetových rizlingov, ubytovanie a nocľah.

4. deň - raňajky, presun do hlavného mesta Luxemburského vojvodstva - do Luxemburgu. Luxemburg je sídlom mnohých inštitúcií Európskej únie. Prehliadka mesta zahŕňajúca chrám Notre Dame, palác Grand Ducal, nákupnú triedu Grande Rue, námestie Place d´Armes, uličku Le Chemin de la Corniche - „najkrajší balkón Európy“, most Pont Adolphe cez rieku Pétrusse, fakultatívne Casemates du Bock - podzemné jaskyne a chodby dlhé 23 km. Presun do hotela a nocľah.

5. deň - raňajky, transfer do mesta Ulm. Prehliadka historického mesta Ulm - rodiska Alberta Einsteina. Prehliadka kostola Ulmer Münster, zapísaného na Zozname kultúrneho a prírodného dedičstva UNESCO, s najvyššou kostolnou vežou na svete, možnosť vyviezť sa na vyhliadkovú plošinu vo výške 141 m. Prechádzka malebnou rybárskou štvrťou s úzkymi uličkami a zachovalými hrázdenými domami remeselníkov, stará radnica s orlojom, mestské hradby, budova zbrojnice a Einsteinova fontána. Odchod na Slovensko. Príchod v neskorých večerných hodinách.  


V cene je zahrnuté:

doprava luxusným autokarom, 4x ubytovanie v hoteli 3* s raňajkami, sprievodca CK, prehliadky podľa programu bez vstupov.


V cene nie je zahrnuté:

Povinné príplatky: palivový príplatok 5 EUR, pobytová taxa (platba na mieste cca 2 EUR/os./noc). Odporúčaný doplatok: komplexné cestovné poistenie  (vrátane poistenia COVID) KOMFORT 3,70 EUR/os./deň alebo poistenie PLUS 4,70 EUR/os./deň, orientačná cena vstupov 60 EUR/os. (platba na mieste). Ostatné doplatky: 1-lôžková izba 180 EUR/4 noci, miestenka 10 EUR, príplatok za dvojsedadlo 185 EUR. Nástupné miesta: BA – bez príplatku, NR, TT - 10 EUR, NZ, KN, TO, PN, PE - 15 EUR, TN, ZH, PD, DUB, NM - 20 EUR, BB, ZV, PB, ZA - 25 EUR.


Typ stravy:
raňajky

Dni:
5 DŇOVÝ POZNÁVACÍ ZÁJAZD

Pamiatky v programe pre leták:
Trevir | Lorelei | Luxemburg | Ulm

Krajiny

Zobraziť všetky »

Kurzový lístok

Bulharská leva  EUR 1,96 BGN
Koruna česká  EUR 25,31 CZK
Chorvátska kuna  EUR 7,54 HRK
Turecká lira  EUR 34,95 TRY
Americký dolar  EUR 1,08 USD

Zobraziť všetky »