Polárna žiara

Destinácia: Nórsko, Troms og Finnmark, Tromso
Kód zájazdu: 1129969
Cena od: N/A
Príplatky od: N/A
Poznávacie zájazdy

Výber termínu

Je nám ľúto, ale tento zájazd bol už vypredaný a neobsahuje žiadne termíny. Vyberte si prosím iný zájazd.

Popis zájazdu

Zažite s nami jeden z najkrajších a najromantickejších prírodných javov, ktorý je možný sledovať na oblohe – polárnu žiaru. Toto jedinečné pestrofarebné predstavenie pôjdeme hľadať až za polárny kruh do najsevernejšieho univerzitného mesta na svete – nórskeho TROMSO. Zažite tú pravú severskú atmosféru s prenocovaním v nezabudnuteľnom iglu s výhľadmi na toto úchvatné divadlo. Pravý zimný zážitok si doplňte jazdou v psích záprahoch v nádhernej nórskej prírode, návštevou ľadového hotela, alebo plavbou za veľrybami počas zimy a sviatku Svätého Valentína.


PROGRAM:

1.Deň ODLET Z VIEDNE DO TROMSO

Dopoludňajší odlet z Viedne za polárny kruh do najväčšieho mesta severného Nórska – TROMSO, odkiaľ v minulosti začínali svoje výpravy pri dobývaní Arktídy Amundsen, či Nansen a ešte v tento deň sa lanovkou vyvezieme na vyhliadku Storsneinen s nádhernými výhľadmi na mesto a fjordy. Uvidíme už dnes polárnu žiaru? Nikto nám ju garantovať nevie, ale práve TROMSO sa pokladá za hlavné mesto polárnej žiary s jej najčastejším výskytom..


2.Deň TROMSO – TROMSO, PSIE ZÁPRAHY, VÝLET ZA POLÁRNOU ŽIAROU

Po raňajkách si spravíme prehliadku tohto severského mesta ďaleko za polárnym kruhom, katedrály Severného ľadového oceánu, najsevernejšej univerzity na svete a popoludní budeme mať voľný program na fakultatívne výlety ako psie záprahy – prejdite si nádhernú nórsku krajinu na saniach ťahanými severskými Husky, alebo vydajte sa na plavbu nórskymi fjordami za veľrybami. V podvečerných hodinách sa vydáme mimo mesta a svetiel za hľadaním polárnej žiary do okolitých fjordov, zátok a hôr – budeme mať dnes opäť šťastie a uvidíme zelenú dámu? Prípadne využite dnešný deň na neskutočný zážitok a prespite v luxusnom iglu v srdci arktickej oblasti s tradičnou večerou a rozprávaní príbehov pôvodných obyvateľov – SAMI.


3.deň FAKULTATÍVNE VÝLETY, ĽADOVÝ DÓM, POLÁRNA ŽIARA

Dnešný deň môžete stráviť nákupmi, prípadne návštevou jedinečných múzeí a galérií, alebo fakultatívnymi výletmi a jedným z nich pôjdeme do zamrznutých ľadových dómov, ktoré sa nachádzajú medzi vysokými horami v krásnom údolí Tamok a je možné ich vidieť iba od 10.decembra do konca marca počas Polárnej noci. Snehové a ľadové umenie odráža puto medzi človekom a prírodou jedinečným a dych vyrážajúcim spôsobom. Ľadové bary, ľadové kino, ľadové hotelové suity a ľadová reštaurácia majú každý rok meniace sa témy sprostredkované nádherným farebným osvetlením a nádhernými ľadovými sochami. Pri prehliadkach so sprievodcom sa naučíme veľa o arktickej histórii a kultúre. Tromso Ice Domes je oveľa viac než len múzeum ľadového umenia alebo bežný hotel s ľadom. Tak, ako? Strávite tu dnešnú noc? V podvečerných hodinách sa vydáme mimo mesta, svetiel za hľadaním polárnej žiary do okolitých fjordov, zátok a kopcov – budeme mať dnes opäť šťastie a uvidíme zelenú dámu? Prípadne využijete dnešný deň na neskutočný zážitok a prespite v luxusnom iglu v srdci arktickej oblasti s tradičnou večerou a rozprávaní príbehov pôvodných obyvateľov – SAMI.


4.deň ODLET DO VIEDNE

Posledné nákupy suvenírov a odchádzame z poza polárneho kruhu späť do Viedne


CENA ZAHŔŇA:

medzinárodnú letenku z Viedne/Prahy do Tromso a späť vrátane leteckých, bezpečnostných a palivových poplatkov, 3 x ubytovanie v dvojlôžkových izbách s raňajkami v min. 4* hoteloch slovenský sprievodca počas celého zájazdu poistenie insolventnosti


PRÍPLATKY:

jednolôžková izba – 290€, poistenie UNION – od 2,00€/osoba/deň, exkluzívne ubytovanie v stane/iglu s večerou a kultúrnym programom – 300€/osoba/noc, ubytovanie v ľadovom hoteli spojené s večerou, psími záprahmi – 600€/osoba/noc, fakultatívny výlet – psie záprahy – 190€, fakultatívny výlet – Tromso Ice Domes – 85€, fakultatívna plavba vo fjorde – od 90€, lanovka v Tromso od 11€/osoba, batožina – 60€


PREFEROVANÉ HOTELY:

TROMSO – 3x 4* Radisson Blur Tromso a podobný


DOPLNKOVÉ HOTELY:

TROMSO ICE DOMES – ľadový hotel

Vrcholom vášho jedinečného zimného dobrodružstva je prenocovanie v jednej z mála izieb tohto ľadového majstrovského diela, čo znamená, že zdieľate tento hotel s rozlohou 600 m2 s ľadom iba s obmedzeným počtom ďalších hostí. Oslávte so svojím milovaným špeciálnu príležitosť v prostredí svojich snov. Sprievodca vám bude k dispozícii od chvíle, keď prídete do ľadových kupol Tromso, až do nasledujúceho rána. Môžete si vychutnať drink v ľadovom bare a obdivovať ohromujúce ľadové sochy arktickej divočiny. Manželské postele v ľadových izbách sú obklopené ľadovým rámom. Spať budete v expedičných spacákoch na pohodlnom matraci pokrytom sobími kožami. Večer vás sprievodca prevedie dobrodružstvom v blízkom okolí ľadových kupol Tromso. Pekná prechádzka na snežniciach vás zavedie ďalej od civilizácie a bližšie k pravej škandinávskej prírode. Ďaleko od mesta, v prítmí údolia, budete mať oveľa väčšiu šancu spozorovať polárnu žiaru. A keď si ich všimnete, môžete získať pomoc pri fotografovaní ako očarujúce suveníry, ktoré si môžete vziať domov. Pri hľadaní stôp zvierat budete počuť o samotnej prírode, ktorou prechádzate. Našim cieľom je prírodný tábor, kde sprievodca ukazuje, ako sa robí oheň a môžete pomôcť pri grilovaní večere.

Cena 600€/osoba/noc zahŕňa:

Prenocovanie v dvojlôžkovej izbe s využitím ľadového hotela s rozlohou 600 m2

Ľadový nápoj v ľadovom bare

Výlet na snežniciach so sprievodcom a polárna žiara vrátane večere varenej nad otvoreným ohňom

Raňajky

Psíe záprahy

Spiatočný transfer z / do Tromso

Všetko potrebné vybavenie vrátane teplého oblečenia

Nakoľko sa jedná o jedinečné ubytovanie, tak jeho dostupnosť je veľmi limitovaná a doporučujeme si ho zarezervovať s dostatočným časovým odstupom.


SAMI CAMP – ubytovanie v stanoch/iglu v unikátnej arktickej prírode a prespite v luxusnom iglu v srdci arktickej oblasti s tradičnou večerou a rozprávaní príbehov pôvodných obyvateľov – SAMI

Cena 300€/osoba/ noc zahŕňa:

Prenocovanie v luxusnom stane/iglu v dvojlôžkovej izbe s raňajkami

Tradičnú SAMI večeru s rozprávaním príbehov miestnych obyvateľov

Nakoľko sa jedná o jedinečné ubytovanie, tak jeho dostupnosť je veľmi limitovaná a doporučujeme si ho zarezervovať s dostatočným časovým odstupom.


AKTIVITY:

PSIE ZÁPRAHY – CENA 190€/OSOBA

Psie záprahy s aljašskými huskymi sú jednym z najlepších zážitkov všetkých čias! Poďte s nami na výlet psím záprahom na Kvaloya, jednom z najväčších nórskych ostrovov. Uvidíte nádherný výhľad na hory obklopujúce Tromso a smerom na polostrov Balsfjord a Malangen. Vďaka asi jednej hodine psích záprahov sa tiež môžete stretnúť s 300 štvornohými priateľmi zblízka a stráviť nejaký čas so šteniatkami. S pomerom hostí 2: 1 k sprievodcovi bude mať každý sánky poháňanými profesionálnymi mushermi, alebo to skúsite priamo Vy osobne? Po jazde v nórskej zime je výdatné jedlo Bidos pripravené zo sobieho mäsa, vývaru a zeleniny to, čo telo potrebuje. Podávame jedlo je v tábore pri ohni (vegetariánske jedlo je k dispozícii na požiadanie).


FAKULTATÍVNA PLAVBA VO FJORDE, CHYTANIE RÝB A POD. – OD 90€/OSOBA


Ďalšie fakultatívne výlety na vyžiadanie

Tromso

Kurzový lístok

Bulharská leva  EUR 1,96 BGN
Koruna česká  EUR 25,32 CZK
Chorvátska kuna  EUR 7,54 HRK
Turecká lira  EUR 34,90 TRY
Americký dolar  EUR 1,08 USD

Zobraziť všetky »